Skip to main content

Narraion See Ans 5

Check your answers

120) The beggar said, "Alas! I have had no alms since yesterday 

Ans : The beggar applauded with sorrow that he had no alms since the previous day. 


121) The Giant said to the children, “What are you doing here?” 

Ans : The Giant asked the children what they were doing there. 

122) Anup said to me, “ I brush my teeth twice a day.” 

Ans : Anup told me that he brushed his teeth twice a day. 


123) I said to him, “ How is this possible?” 

Ans : I asked him how that was possible. 


124) Arindam said to me, “Let us drop the matter.” 

Ans : Arindam suggested me that we should drop the matter. 


125) The vendor said, “ How many will you eat, old man?” 

Ans : The vendor asked the old man how many he would eat. 


126) “I’ll talk to him”, I said. 

Ans : I said that I would talk to him. 


127) The Teacher said, to the boys, “Don’t make a noise." 

Ans : The teacher refrained the boys from making a noise. 


128) She told me, “Please wait here for me”. 

Ans : She requested me to wait there for her. 


129) My friend says to me, "You are quite unforunate.” 

Ans : My friend tells me that I am quite unfortunate. 


130) The police said to the begger, “What are you doing here?" 

Ans :The police asked the beggar what he was doing there. 


131)He said, “Let me have a cup of tea,” . Ans : He said that he should be allowed to have a cup of tea. 


132) “How selfish I have been” the Giant said. 

Ans : The Giant repented that he had been very selfish. 


133) He said to me, “When did Rehaman meet you?” 

Ans : He asked me when Rehaman met me.  


134) Biman said to me, “Are you a student?” 

Ans : Biman asked me whether I was a student. 


135) 1 said to her, “Please sit down”. 

Ans : I requested her to sit down. 


136) He said to us, “Man is mortal” 

Ans : He told us that man is mortal. 


137) The narrator said, “That’s hardly enough,” 

Ans : The narrator said that that was hardly enough. 


138) ‘Have you tried teaching him to talk properly?”I asked. 

Ans : I asked him if he had tried teaching him to talk properly. 


139) He requested his mother to let him go on with his work. 

Ans :He told his mother, “Please let me go on with my work.” 


140) “Take it,” said the man. 

Ans :The man asked him to take that.


141) They said to me ,“You have become the owner of the road engine. 

Ans : They told me that I had become the owner of the road engine. 


142) The soldier said, “The army is fighting bravely”.  

Ans : The soldier said that the army was fighting bravely. 


144) He said, “O God, forgive the sinner”. 

Ans: He prayed to God to forgive the sinner.


145) He said to me, “What is your name?” 

Ans : He asked me what my name was.


146) I said to him, "What is your name?" 

Ans : I asked him what his name was. 


147) The boy said, “I saw this man long ago.” 

Ans : The boy said that he had seen that man long before. 


Check your answers? 
Start from beginning? 
More narration for practice

Comments

Popular posts from this blog

Deplorable condition of hospitals

 Deplorable condition of hospitals. Ans.  Abhaynagar Agartala Tripura 4 March, 2018 To  The Editor  The Tripura Times Agartala -799 001 Sub: Deplorable condition of hospitals.  Sir,    Will you let me a little space in the 'Letters to the Editor' column of your esteemed daily to raise my concern over the problem of deplorable condition of hospitals?  A few days back I went to the hospital in our town to see a relative admitted there. To my utter horror I saw many patients were lying on the floor. Dogs and cats, were roaming freely. Floors and corridors were not at all clean. The condition of toilets was extremely bad.  I would request the health directorate to ensure healthy environment in every hospital.  Yours faithfully, B Paul